БК «Тирлич» продовжує лідирувати у чемпіонаті України

Відбулися ігри 7 туру чемпіонату України І ліги з баскетболу. Коломийський баскетбольний клуб «Тирлич» провів дві гри на виїзді з командою міста Чернівці «Буковина».

Перша гра відбулася в напруженій атмосфері. Команди грали очко в очко. Все вирішилось в останні хвилини матчу.

За 2 хвилини до завершення гри коломийська команда програвала суперникам 6 очок, але зібралась з силами та зуміли на останніх секуднах зрівняти рахунок і змінити його на свою користь. З мінімальною перевагою в 1 очко коломияни продовжили свою безпрограшну ходу в чемпіонаті України І ліги. Результат першого матчу 49:48 на користь БК «Тирлич» додав впевненості коломийським баскетболістам і вже наступного дня вони без проблем здолали чернівецьку команду. Найрезультативнішим гравцем першої гри став Дмитро Неволін.

В другій грі «тирличани» виграли весь підбір та протягом ігрового часу контролювали м’яч та не дали суперникам ані найменшого шансу на перемогу. Матч завершився з рахунком 83:56 на користь БК «Тирлич», за гру коломийські гравці закинули 19 триочкових.

«В першій грі ми показали гарний захист відмінну атакувальну тактику, але не доводили атаки до логічного завершення. Не вистачало точності в кидках. Кінець першої гри виявився напруженим та дуже емоційним та нам вдалося зібратися і виграти у чернівецьких баскетболістів. Вже наступного дня ми вийшли на баскетбольний майданчик впевненими та спокійними і показали гарну гру та довели, що виграли напередодні не випадково. Кожен з баскетболістів «Тирлича» виклався на всі 100% і саме завдяки злагодженій командній грі нам вдалося здолати сильних суперників», – наголосив граючий тренер БК «Тирлич» Андрій Романиця.

Таким чином на разі з 14 ігр чемпіонату України І ліги з баскетболу Коломийський баскетбольний клуб «Тирлич» не програв жодної і очолює турнірну таблицю. На другому місці БК «Ужгород», який має 4 поразки в своєму активі. Замикає трійку лідерів «ДІДІБАО» з Кам’янець-Подільського який 6 разів поступився суперникам.

«Ми впевнено лідируємо в турнірній таблиці і це закономірність, адже команда вже зіграна і сформована. Жодної поразки за сезон – це дуже добий показник ,який свідчить про високий рівень гри та стабільність у виступах, якби у Коломиї були відповідні умови для тренувань, гарний зал для баскетболу та підтримка влади, то ми б могли вже думати про виступ у вищій лізі. На разі ж баскетбол тримається на ентузіазмі декількох людей та фанатиків спорту», – зазначає президент баскетбольного клубу «Тирлич» Роман Бортейчук.

Після програшу від БК «Тирлич» команда з міста Чернівці «Буковина» не має жодного шансу позмагатись у фіналі чемпіонату України І ліги з баскетболу.

Наступну гру БК «Тирлич» проведе вдома.

9 та 10 березня у Фізкультурно-оздоровчому спортивному комплексі «Прикарпаття» БК «Тирлич» прийматиме «ДІДІБАО» з Кам’янець-Подільського. Ігри відбудуться о 17.00 та 10.00 відповідно. 

Леся, 27.02.2013 12:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини