«Говерла» закінчила гру в Суперлізі

Івано-Франківська «Говерла» завершила свій перший сезон у баскетбольній Суперлізі. Правда, на мінорній ноті – франківські баскетболісти у напруженій боротьбі все ж поступилися в четвертому матчі плей-офф за 5-6 місця «Кривбасбаскету».

Після того, як двома днями раніше говерляни здобули феєричну перемогу над своїм принциповим суперником, у позитивний результат вірилось і в цьому матчі. Правда, слід сказати, що у розклад сил суперників втрутилися кадрові питання – у господарів травмувався Фрейзер і не зміг залікувати минуломатчеве ушкодження Кудрявцев. Тому Євген Мурзін зміг розраховувати лише на 7 гравців основи плюс декількох резервістів.

Розпочався поєдинок за відчутної переваги гостей, які заволодівши ініціативою, почали вже з перших секунд відриватися у рахунку. Першу десятихвилинку гості виграли в три бали, а вже після другої переваги криворіжців складала всім пунктів.

Після перерви вперед «Говерлу» погнали уболівальники. Спаркс, Деккер та Ревзін потрохи почали скорочувати різницю в рахунку і до середини четвертого відтинку матчу рахунок став 76-76. Проте криворіжці не мали бажання поступатися в цьому матчі знову на останніх хвилинах та завдяки кидку Віктора Кондратовця й тактики фолів наприкінці все ж вирвали перемогу 81-79 та п’яту сходинку в турнірній таблиці, яка дає право виступати в єврокубках.

Отже, «Говерла» за підсумками сезону зайняла шосте місце. В серцях уболівальників надовго залишаться матчі із «Азовмашем», БК «Київ», «Дніпром» та «Кривбасбаскетом».

Євген Мурзін подякував гравцям за сезон та признав дебют команди в Суперлізі більш ніж вдалим.



«Напередодні цієї гри ми зіштовхнулися з певними кадровими проблемами. Мова йде про травмованого Майка Фрейзера, в якого проблеми з коліном, а також не зміг відновитися після ушкодження у третій грі Олександр Кудрявцев. Відтак ми грали сьогодні маленьким складом. Проте хлопці все одно знайшли у собі сили і билися до кінця. Я дякую кожному з гравців і за сьогоднішню гру, і за сезон в цілому
, - говорить Євген Мурзін, - Щодо наступного сезону, то на нас вже чекає дуже багато роботи. Найперше, вже на початку червня, розпочинається демонтаж манежу Коледжу фізвиховання, де «Говерла» проводить домашні матчі. Тому такі питання, на кшталт: де тренуватися, як тренуватися? - наразі відкриті. Нам пообіцяли вже до першого вересня здати нашу домашню арену, а згідно з новим календарем вже 25 вересня розпочинається новий чемпіонат Суперліги. Тому є дуже багато насамперед організаційних питань, які нам потрібно вирішувати. До того ж треба думати над комплектацією команди, плюс, знайти можливість де тренуватися».

old_editor, 31.05.2010 15:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини