Головне, що цей кат чорнобильців Прикарпаття, до нас вже немає жодного відношення — Нестор Мартинець

Чорнобильці Прикарпаття таки добилися свого — більш ніж п’ятистам інвалідам-чорнобильцям перерахують незаконно зменшені пенсії. Проте заступник голови ПФ в області Роман Берчак, за звільнення якого чорнобильці так ревно боролися, залишиться на своїй посаді.

В розмові з кореспондентом «Малакави», голова обласної спілки «Чорнобиль» Нестор Мартинець відзначив, що такі результати приніс круглий стіл, який пройшов на цьому тижні.

«Окрім власне нас, на ньому були присутні заступник голови ОДА Роман Іваницький, голова ПФ в області Петро Данилюк та заступник голови правління ПФ України Валентина Никитенко, — каже Нестор Мартинець, — В ході круглого столу, ми обговорили усі наші проблеми і дійшли консенсусу у їх вирішенні. Рішення судів про перерахування й підвищення пенсій інвалідам-чорнобильцям будуть в області виконуватися негайно. Усім 58 людям, кому їх незаконно зменшили - повернуть назад».

Нестор Мартинець каже, попри те, що Романа Берчака з посади не звільнили, результатами переговорів він є задоволений.

«Романа Берчака не звільнили - його відсторонили від ведення справ, пов’язних із чорнобильцями, — каже він, — Скільки він нам зробив поганого, все ж він людина, і в нього є діти, тому ми не сильно вже наполягали на його звільненні. Головне, що цей кат чорнобильців Прикарпаття до нас вже немає жодного відношення».

old_editor, 29.05.2010 23:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини