БК «Тирлич» розгромив БК «Рівне»

В Коломиї розпочалися півфінальні ігри І ліги Чемпіонату України з баскетболу.

БК «Чернівці» з мінімальним відривом здолали БК «Львів» з рахунком 56:53. Напружена боротьба очко в очко точилася протягом усієї гри, за 20 секунд до завершення на табло світився рахунок 53:52 на користь БК «Чернівці». Далі цілий ряд штрафних. Чернівецький гравець виконав свої кидки відмінно, рахунок 55:53 за 17 секунд до завершення гри. Знову штрафні і рахунок 56:52 на користь чернівецької команди за 3 секунди до завершення... БК «Львів» кидає штрафні на останніх секундах, і, як результат 56:53. Львівська команда перед чернівецькими баскетболістами була безсила…

В другій грі першого ігрового дня зустрілися місцева команда «Тирлич» та БК «Рівне». З перших же хвилин коломияни повели в рахунку та не дали суперникам жодної можливості себе наздогнати. Перша половина гри БК «Тирлич» - БК «Рівне» завершилася з рахунком 57:24 на користь коломиян. Проявили себе всі гравці команди, до того ж за словами граючого тренера клубу Андрія Романиці, основне завдання – показати командну гру, баскетболісти виконали на відмінно.

Фінальний рахунок гри 100:53.

Півфінальні ігри І ліги Чемпіонату України з баскетболу Коломия приймає вже вдруге, а це не лиш престиж міста, а й свого роду розвиток малого та середнього бізнесу, адже три команди, які приїхали на змагання, в кожній по 20 чоловік два дні живуть в готелях, залишають кошти в закладах харчування, окрім того оглядають місто. Саме це підтримка малого і середнього бізнесу, про що говорять у владних кабінетах. Може не тільки в розвитку великих промислових підприємств щастя, а й в розвитку спортивного туризму? Тренери та голови різноманітних спортивних федерацій полюбляють Коломию за чисте повітря та комфортабельні умови, але нарікають на обмеження спортивної бази – лише фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив» та ФОСК «Прикарпаття» недостатньо для того, аби проводити в Коломиї навчально-тренувальні збори… А про побудову спортивних споруд у місті в ратуші лише говорять, і то, без ентузіазму…

Баскетбольний клуб «Тирлич» за свою невелику спортивну історію, за словами голови Асоціації баскетболу Західного регіону України Олександра Пазичука, дуже швидко набрав обертів та грає на високому рівні: «В першій лізі вони зарекомендували себе як одна з найсильніших команд вже в минулому сезоні, у сезоні 2012-2013 підтвердили свій клас – без жодної поразки відігравши весь чемпіонат, тож сподіваюсь, що вже наступного сезону «Тирлич» перейде у вищу лігу та гідно представить там Прикарпаття».

Президент БК «Тирлич» Роман Бортейчук, такої можливості не відкидає ,але вкотре наголошує, що для вищої ліги у Коломиї не має відповідного спортивного залу, а існуючий не відповідає вимогам ліги. 

«Команда дійсно готова перейти у вищий дивізіон, але на разі не бачу ні бажання місцевої влади допомогти нашим хлопцям, ні можливого приміщення для тренувань та проведення ігор в нашому місці. Тож на разі є мета виграти чемпіонат І ліги, а наступний сезон покаже», – говорить Р. Бортейчук.

Його слова підтверджує і голова Коломийської федерації з баскетболу Мирослав Ласійчук

«У Коломиї нарешті з’явився великий баскетбол. Завдяки Романові Бортейчуку ми маємо потужну команду, яка прославляє наше спортивне місто. Звичайно у Коломиї не має відповідних умов для великого баскетболу, але в планах влади є будівництво великого спортивного комплексу», – наголосив М. Ласійчук.


 

Леся, 15.04.2013 09:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини