Прийшовши додому, не забудьте зачинити за собою вхідні двері

Нещодавно, Івано-Франківським міським судом винесено вирок за частиною 3 статті 185(вчинення таємного викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб), двом молодим мешканцям обласного центру, які впродовж минулого року здійснювали крадіжки із помешкань івано-франківців.

Двоє молодих мешканців Івано-Франківська, вступивши у злочинну змову, викрадали гроші та цінні речі із помешкань у багатоквартирних будинках обласного центру Прикарпаття.

Чоловіки діяли за досить простою схемою. Вони заходили до під’їздів будинків, та шукали квартири у яких необачні господарі прийшовши додому, забували зачинити за собою двері. Тоді один із молодиків залишався на випадок небезпеки на сходовій клітці, а інший зловмисник непомітно проникав до помешкання та викрадав залишені при вході сумки та цінні речі.

Так здобиччю злочинців ставали жіночі сумочки та чоловічі барсетки, у яких знаходились кошти як у національній так і в іноземній валюті, коштовності, фотоапарати та мобільні телефони, дорогі парфуми та косметичні набори. В одному із випадків до рук крадіїв потрапили банківські платіжні картки із необачно залишеними поруч кодами доступу до них. Скориставшись цим, осуджені зуміли зняти із них грошові кошти.

Загалом під час проведення судового слідства, Івано-Франківським міським судом, було з’ясовано 6 епізодів таких злочинних дій двох молодиків.

Призначаючи покарання підсудним, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу кожного з підсудних та обставини, які обтяжують і пом’якшують їх покарання.

Отож один із злочинців, раніше судимий івано-франківець, вийде на волю через три роки і два місяці, попередньо сплативши штраф. Крім того, йому доведеться також відшкодувати цивільний позов однієї із потерпілих.

Інший злодій, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, отримав 4 місяці арешту.

Тож тепер обоє злочинців будуть мати час, щоб обдумати свої протиправні дії.

Леся, 22.04.2013 12:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини