Міліція доповідала по факту руйнування пам`ятників Степану Бандері та Роману Шухевичу

Напередодні другого пленарного засідання сесії обласної ради постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку заслухала представників Прокуратури та УМВС в області щодо руйнування пам’ятних знаків героям національно-визвольних змагань на території Івано-Франківщини.

Віталій Ільчишин, начальник слідчого управління УМВС повідомив, що на території області  всього зареєстровано 4 випадки руйнувань: в Калуському, Косівському і Рогатинському районах. Відповідні відомості внесені в єдиний реєстр, порушені кримінальні справи за ознаками злочину хуліганство. На кожному місці події вилучено речові докази, проводиться ряд експертиз. Є сліди взуття, пальців. Відібрано усюди зразки фарби. Люди, яких допитали працівники міліції, ніякої цінної інформації не надали.

Василь Попович, депутат обласної ради поцікавився у правоохоронців, чому по аналогії із руйнуванням погруддя Сталіну у Харкові, не були знайдені злочинці в даному випадку? Адже тоді їх було знайдено завдяки прослуховуванню особистих мобільних телефонів. Віталій Ільчишин відповів, що робота в даному напрямку ще в процесі, і є конфіденційною інформацією.

Також було домовлено провести облік та інвентаризацію пам’ятників та пам’ятних знаків на їх території, відповідну узагальнену інформацію надати обласній раді. 

Леся, 17.04.2013 13:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини