Прокуратура вимагає зробити дороги

Прокуратурою Івано-Франківської області у квітні 2013 року проведено перевірку в Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області щодо належного утримання доріг.

Незадовільний стан проїзної частини автодоріг встановлено майже на всіх ділянках державного значення в Івано-Франківській області (загалом понад 620 км доріг), що є одним із факторів аварійності та впливає на безпеку учасників дорожнього руху.

Посадові особи Служби взагалі не організовують усунення пошкоджень на автомобільних дорогах, упродовж декількох років не впроваджують відповідні заходи по удосконаленню організації дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Дорожні умови, які склалися на автошляхах області свідчать про відсутність взаємодії між керівництвом Служби автомобільних доріг та органами місцевого самоврядування у вирішенні питань, пов’язаних з функціонуванням та розвитком доріг в регіоні.

За результатами прокурорської перевірки 10 квітня 2013 року начальнику Служби внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних посадових осіб Служби до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, за відсутність контролю за якісним проведенням ремонтних робіт прокуратура вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності  також і начальника Служби автомобільних доріг в області.
Леся, 22.04.2013 10:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини