Прокуратура вимагає організувати якісне харчування школярів

Для цього регулярно, із залученням фахівців контролюючих органів - санепідемстанції  та Державної фінансової інспекції, проводяться відповідні перевірки.  Як результат, у лютому поточного року у відділі освіти Галицької районної державної адміністрації  вже виявлено порушення при закупівлі у навчальні заклади району м’яса. Для харчування галицьких школярів впродовж минулого року яловичину купували за завищеними цінами, внаслідок чого з бюджету зайво виплатили більше 41 тисячі гривень.  Щодо посадовців, які допустили це порушення, вже розпочато кримінальне провадження. 

Результати перевірок засвідчують, якість харчування не відповідає нормам, передбаченим законодавством.  У одних школах не готують перші страви, у інших –  дітям подають лише гарніри, без риби чи м’яса.  Більше того, окремі види продуктів у навчальних закладах взагалі не постачають. Так, в Староскоморохівській школі І-ІІ ступенів, м’ясо та масло востаннє завозили ще в січні. А ось в іншому навчальному закладі порції окремих страв взагалі важили вдвічі менше від встановленої норми.  Ці та інші виявлені порушення свідчать про те, що дітей в школах Галицького району не забезпечено повноцінним харчуванням.

За результатами перевірки прокуратура вимагає  відновити якісне  та раціональне харчування школярів. Начальнику відділу освіти Галицької РДА внесено подання  з вимогою вжити дієвих заходів для усунення усіх виявлених порушень

Леся, 17.04.2013 17:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини