Прокуратура виявили незаконні дії податківців стосовно підприємця

На телефон «гарячої лінії» прокуратури  звернувся приватний підприємець зі скаргою на неправомірні дії податківців.

"Ми невідкладно провели перевірку цього звернення і з’ясували, що законні права  підприємця було порушено", - сказав прокурор Івано-Франківської області Олександр Каліфіцький.

Прокуратурою  встановлено, що у березні поточного року підприємець мав намір перевестись із загальної на спрощену систему оподаткування. Коли він звернувся до Тисменицької МДПІ, у перереєстрації йому відмовили. Своє рішення податківці мотивували наявністю у підприємця майже 10 тисяч гривень боргу орендної плати за землю.

"Проте, як засвідчила прокурорська перевірка, вказаний борг був оскаржений в суді, і відповідно до судових рішень, які вступили в законну силу,  заборгованість відсутня. Таким чином, відмова підприємцю у переході на спрощену систему оподаткування є безпідставною", - наголосив прокурор області.

Тому прокуратурою внесено подання начальнику Тисменицької міжрайонної державної податкової інспекції  з вимогою усунути вказане порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності головного державного податкового ревізора-інспектора, який  його допустив.

"Хочу наголосити, що жодний телефонний дзвінок підприємців на «гарячу лінію» не залишається поза увагою прокуратури. За всіма повідомленнями проводяться ґрунтовні перевірки", - сказав Олександр Каліфіцький.

Леся, 17.04.2013 10:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини