Надвірнянського міліціонера «спіймали» на хабарі

Прокуратурою Івано-Франківської області спільно з Управлінням служби безпеки України в Івано-Франківської області під час отримання хабара затримано капітана міліції Надвірянського  райвідділу.

Замість того аби боротись із злочинністю та наркоманією, міліціонер сам став на шлях злочину.

            Оперуповноважений вимагав у мешканця одного з сіл району тисячу доларів США за не притягнення його до кримінальної відповідальності. Напередодні під час обшуку в помешканні 39-річного чоловіка було знайдено наркотичні засоби. На наступний день його викликали до райвідділу, де  дали зрозуміти, що «справу» можна залагодити лише за допомогою «зелених». Постійними телефонними дзвінками працівник відділу по боротьбі з наркотиками  почав психологічно тиснути на чоловіка та настирливо вимагати кошти. За ними зухвалий правоохоронець приїхав на службовому автомобілі.

В момент затримання 32-річний капітан чинив опір співробітникам СБУ та своїм автомобілем травмував одного із них.

За фактом отримання хабара розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті за даний злочин передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна та забороною на певний період обіймати посади у державних органах.

Варто наголосити, що правоохоронні органи, як ніхто повинні  боротися із злочинністю та корупцією. Тому на виявлення корупційних фактів серед самих правоохоронців прокуратура завжди реагує принципово. 

Леся, 08.04.2013 09:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини