Щодо недбалої матері розпочато кримінальне провадження

Калуською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо 36-річної мешканки міста Калуша, яка злісно не виконує своїх обов’язків по догляду за дітьми.

В ході перевірки встановлено, що жінка абсолютно не займається розвитком своїх дітей,  не приділяє уваги їх навчанню та вихованню.

Через це багатодітну матір вже позбавили батьківських прав  щодо старшого сина, в якого розвинулось психічне захворювання.  Тепер у другої дитини, 12- річного хлопчика, медики констатували педагогічну запущеність та рекомендували індивідуальне навчання. Відвідувати школу разом з іншими учнями дитина не може через свою агресивність. При цьому матір не зважає на численні зауваження працівників Служби у справах дітей та педагогів і нічого не робить для виправлення ситуації. Зараз під  її опікою знаходяться ще двоє малолітніх дітей.

На даний час Калуська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні  кримінального провадження, розпочатому за ст. 166 КК України ( злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною). По завершенню розслідування  провадження буде направлено до суду.  Там вирішуватиметься  питання про відібрання дітей у недбалої матері на певний час, або буде обрана найбільш крайня міра – позбавлення батьківських прав. 

Леся, 04.04.2013 14:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини