Дільничні міліціонери взялися за лопати

У зв’язку зі складними погодними умовами на Прикарпатті дільничні інспектори міліції обходять помешкання громадян у сільській місцевості. Особливу увагу приділяють пенсіонерам та інвалідам. Правоохоронці  намагаються надати допомогу якомога більшій кількості громадян.

Дільничні інспектори міліції здійснюють профілактичні обходи, під час яких навідують немічних громадян, котрі не в змозі самі про себе подбати. Крім побутової допомоги, міліціонери  проводять бесіди з людьми похилого віку та розповідають їм про те, як уникнути обмороження, не стати жертвою снігової стихії.

Валентина Федорівна вже 22 роки не ходить. До неї старший дільничний інспектор Тисменицького райвідділу міліції Володимир Петрук поспішив найперше. Ледве добрався до заметеного снігом обійстя. Правоохоронець прибирає наслідки негоди зі свого шляху звичайною лопатою. Валентина Федорівна рада гостю, бо знає свого дільничного, адже не раз її провідував. Міліціонер приніс свіжого хліба та мінеральної води – в таку негоду навіть сусідам важко прийти на поміч старенькій.

Володимир Петрук йде селом далі, адже треба обійти ще інших громадян, які потребують його допомоги. Капітан міліції розповідає пенсіонерам, як вберегтися снігової стихії, вручає візитівки з номером його телефону та інформаційні буклети. Надає елементарну допомогу по господарству, адже немічні люди, буває, не в змозі і до чаю води нагріти…

Сьогодні на Івано-Франківщині всі правоохоронці працюють у такому посиленому режимі. Цього року весна не тільки забарилася, але і завдала клопоту пенсіонерам та інвалідам, яким і так важко без сторонньої допомоги. Наразі про них дбає міліція Прикарпаття.

Леся, 25.03.2013 10:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини