Ветерани Афганістану розповіли Вишиванюку про свої проблеми

Відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з представниками обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. 

Голова обласної організації УСВА Юрій Купчій розповів про основні проблемні питання, які на сьогоднішній день хвилюють прикарпатських «афганців». 

Зазначалося: є потреба у підтримці статутної діяльності відділень організації у районах, виділенні для них офісних приміщень. Ветерани Афганістану в області сподіваються на отримання пільг в оплаті за комунальні послуги і доплати до пенсії членам сімей загиблих, знижок при проведенні магнітно-резонансної томографії, зубопротезування. Актуальним для них залишається і питання забезпечення житлом. Як прозвучало на зустрічі, нині 248 осіб перебувають на черзі для його отримання.

Про наболіле розповідали й особисто члени організації. Звучали прохання про допомогу у проведенні дороговартісної операції, впорядкуванні парку воїнів-інтернаціоналістів у Івано-Франківську, нарікання на порушення почерговості отримання земельної ділянки тощо. 

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк по кожному з проблемних питань дав відповідні доручення. Зокрема, прозвучало доручення визначити вільні земельні ділянки для будівництва помешкань «афганцям», сприяння у проведенні міжнародного фестивалю патріотичної пісні, презентації «Книги пам’яті». 

Такі зустрічі, як зазначалося, будуть проводитися і надалі, кожних півроку.

Леся, 13.02.2013 09:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини