Відвідувачі Піонерського парку не розуміють значення «дивних» пам’ятників

Відкриття пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам стало визначною подією для учасників бойових дій в Афганістані. Проте крім самого пам’ятника, на території парку знаходяться великі камені, значення яких не розуміють відвідувачі.

На великих каменях написані українськими буквами іноземні слова. Ніде немає жодного пояснення, довідки чи стенду з тлумаченням цих слів. Деякі перехожі навіть вважали, що то такі собі символічні поховання.

Чому немає жодного пояснення не розуміють не лише перехожі, але й чиновники. За словами начальника управління культури ОДА Володимира Федорака, було б дуже доцільно встановити такий інформаційний стенд.

«Написи на каменях – це назви географічних місць, де воювали, чи проходили воєнні навчання наші прикарпатці. Проект пам’ятника повністю продуманий Івано-Франківською організацією воїнів-афганців, який затверджували наші архітектори. Але не продумали такої важливої деталі, як довідка», — говорить Володимир Федорак.

Володимир Федорак пропонує встановити такий інформаційний стенд, а заодно на ньому написати імена загиблих воїнів, чиї сім’ї мешкають у місті.

«Кожен зможе дізнатися імена загиблих, адреси сімей та телефони. В першу чергу це допоможе воїнам-інтернаціоналістам, які завітають до нас з інших міст і захочуть побачитись чи познайомитись з сім’ями загиблих», — каже Володимир Федорак.

old_editor, 20.05.2009 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини