Можливо, що європейський кредит піде на сплату боргів «Теплокомуненерго», а не на розвиток підприємства — експерт

«Будь-який тариф розраховується із витрат (у чисельнику) та втрат (у знаменнику), — говорить директор Івано-Франківського обласного територіального відділення АМКУ Мирослав Книгницький. — Значна частина витрат «Теплокомуненерго» — це втрати».

За словами Мирослава Книгницького європейські держави, скажімо, Польща, платять лише за фактично надане тепло. На кожній батареї є лічильник, він і рахує кількість витраченого тепла. Там ніхто не присилає плату із розрахунку гігакалорії на квадратний метр, говорить експерт.

«Щоб дати лад з «Теплокомуненерго» має бути відокремлено виробництво тепла від його транспортування. Якщо цього не буде зроблено, то кредит від ЄБРР, взятий на реконструкцію підприємства, буде витрачений надаремно. Цілком можливо, що цей кредит може піти на сплату боргів «Теплокомуненерго», а не на розвиток підприємства»,— говорить Мирослав Книгницький.

За словами Мирослава Книгницького, не варто забувати про запровадження енергозберігаючих технологій, адже без них говорити про економію тепла не можна.

old_editor, 20.05.2009 17:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини