Керівництво франківського парку звернеться до ВР, щоб ті використали досвід Білорусі

Керівники івано-франківського парку відтепер за незаконним виловом риби слідкуватимуть вдвічі пильніше. За словами директора парку імені Шевченка Володимира Ротару, охоронці вартуватимуть на міському озері вранці та ввечері.



«Лише від початку року працівниками озера вилучено 10 браконьєрських сіток
, — говорить Володимир Ротару, — Зараз період, коли риби дуже мало і спостерігається нерест, тож виловлювати тепер товстолобиків, карасів та інших риб, які водяться в озері, просто аморально».

Директор парку каже, що звертатиметься до Верховної Ради, щоб депутати за прикладом сусідньої Білорусії, карали браконьєрів не менше ніж на чотири роки позбавлення волі.

«Ми ловимо порушників і віддаємо їх міліції, а вони, може, і знімають з них якісь штрафи, проте на наступний день відпускають і все починається знову. У нас уже цілий склад рибальських сіток і постійно знаходимо нові», — говорить Володимир Ротару.

Браконьєри звертаються до різних методів виловлювання риби, навіть за допомогою струму. Володимир Ротару зазначає, що таким чином вони вбивають малу рибу біля берега, до великої не дістають.

«Електровудок у нас вже як і сіток. Не знаю чи менше шкоди вони завдають, адже вбивають малих риб, а отже перешкоджають відновлювальному процесу у озері», — говорить Володимир Ротару.

old_editor, 20.05.2009 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини