На Прикарпатті визначать музеї, фортеці та палаци, які потребують відновлення

Працівники музеїв Івано-Франківської області своєрідно відзначили Міжнародний день музеїв: зібралися разом у музеї під відкритим небом народного побуту та архітектури Прикарпаття, підсумовували роботу за минулий рік, складали плани на наступний, а також ділилися наболілим.

«На святкування зібрались представники усіх музеїв області, — говорить начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, — Представники влади нагороджували подяками та дипломами активних музейних діячів. Говорили про перспективи розвитку музеїв, майбутні проекти. Зокрема, про співпрацю музеїв з турфірмами, розвиток туризму в області та впровадження цікавих заходів та проектів для заохочення туристів».

Крім того, Володимир Федорак каже, що найближчим часом обласне управління культури за участі музейних працівників та органів влади планує провести двохденний семінар.

«Основний акцент робитиметься на необхідність суспільства, влади, громадським організаціям збереження історичних, археологічних пам’яток культури. Обговорюватимуться проблеми церков, фортець та палаців, які потребують опіки, дбайливих рук та фінансової підтримки», — говорить Володимир Федорак.

old_editor, 20.05.2009 14:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини