В Івано-Франківську відзначили 23-ю річниці виведення військ з Афганістану

В Івано-Франківську,  в парку Воїнів-афганців відбулося віче-реквієм з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 23-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан.

Разом із ветеранами війни та їх родичами, пам’ять загиблих прийшли вшанувати керівники області та міста.

«Сьогодні можна вітати всіх учасників бойових дій з другим Днем народження, адже всі ви вийшли із пекла. Вас у свій час послала в пекло та Батьківщина, яка була на той момент, але ви всі з честю виконали свій священний обов’язок солдата. Вклоняюся перед вами за мужність та героїзм, який ви проявили. А всім, хто не повернувся вічная пам’ять!», - сказав голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

«Це день пам’яті всіх тих, хто загинув у цій війні. Я вважаю обов’язком влади, обов’язком всіх людей пам’ятати про ті сторінки історії і про тих героїчних українців, які не повернулися з Афганістану. Не повернулося звідти і 18 мешканців Івано-Франківська, а вони могли б жити, кохати, народжувати дітей. Тому, сьогодні ми повинні не на словах, а на ділі робити все, щоб пам’ять про цю події ніколи не стерлася з наших сердець»,- виступив мер міста Віктор Анушкевичус.

Після офіційної частини віче, усіх афганців запросили до наметів МНС на фронтові сто грам та солдатську кашу.

Леся, 15.02.2012 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини