Михайло Вишиванюк взявся за вирішення питань афганців

Сьогодні голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк зібрав круглий стіл, на який запросив воїнів-афганців для з’ясування та вирішення найболючіших питань.

Протягом однієї години відбувався діалог між Михайлом Вишиванюком та представниками обласної організації афганців. Найболючішими питаннями для останніх є виділення пільгових коштів, забезпечення житла та різного роду соціальних допомог.

«Дуже болючим питанням є виділення коштів на поховання учасників бойових дій, отримання медикаментів у соціальних аптеках,  надання житла, виділення земельних ділянок під будівництво, пільгове кредитування, виділення автомобілів, створення організацій у районах області та інші», - розповіли афганці.

Михайло Вишиванюк віддав відповідні накази щодо вирішення кожного з оголошених питань та висловив бажання зустрічатися з афганцями не тільки один раз на рік.

«Я думаю, що це правильно, коли ми починаємо зустрічатися не тільки у свято афганців, але й коли будні. І я думаю, що нам потрібно ввести в практику зустрічі з ветеранами афганцями не менше ніж раз у пів року, щоб мати можливість розглядати всі проблемні питання, які сьогодні є»,- сказав Михайло Вишиванюк.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську мала відбутися акція протесту проти законопроекту, який передбачає скасування пільг. Проте в останній момент чорнобильці та афганці на нього не зявилися. Говорилося навіть про те, що їх начебто залякували.

Окрім того, нещодавно Микола Азаров заявив, що, якщо не скасувати пільги, то Україна опиниться у становищі Греції.


Леся, 07.10.2011 18:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини