Проект бюджету на наступний рік тріщить по всіх швах — Дмитро Шлемко

Верховна Рада України відмовилася ухвалити законопроект «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

За ухвалення законопроекту проголосували лише 169 народних депутатів з 389 зареєстрованих в сесійній залі.

Пропонувалося передбачити, що величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1,35%. Законопроектом передбачалося, що перерахунок пенсії особам, які після призначення пенсії продовжували працювати, здійснюється не раніше, ніж через 2 роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. При цьому, якщо особа має 24 місяці страхового стажу і працювала з більш високою зарплатою, тобто коефіцієнт заробітної плати (доходу) з урахуванням заробітної плати після призначення (попереднього перерахунку) не зменшується, то враховується і стаж і зарплата, одержані після призначення пенсії. В інших випадках перерахунок здійснюється лише з урахуванням набутого стажу.

В таких діях немає нічого дивного, говорить народний депутат Дмитро Шлемко.

«Сьогодні більшість у Верховній Раді діє згідно із ситуацією на фінансовому фронті», каже нардеп.

А ситуація, не втішна. Вперше за 20 років Україна вчасно не змогла виплатити борги по іноземним запозиченням (28 вересня). Крім того, проект бюджету на наступний рік, тріщить по швам. Щоб його виконати, можливо, доведеться використовувати золотовалютні резерви Нацбанку, говорить Дмитро Шлемко.

Окрім того, можна зрозуміти акції протесту афганців, чорнобильці, загалом 16 категорій громадян України, яким у наступному році буде відмовлено в пільгах, оскільки їх виплата не закладена у бюджеті на наступний рік.

Леся, 04.10.2011 17:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини