На чорнобильців і афганців тиснули, аби вони не прийшли на мітинг?

Сьогодні мав би відбутися мітинг чорнобильців, афганців та дітей війни проти законопроекту 9127, який скасовує пільги. Саму акцію у ЗМІ широко рекламував голова івано-франківської обласної спілки «Чорнобиль» Нестор Мартинець.

Проте – не склалося. Сьогодні під стіни ОДА вийшли пікетувати лише «діти війни». Кажуть, що чорнобильцям та афганцям – погрожували і закликали скачувати акцію протесту.

«Влада переговорила з лідерами афганців, чорнобильців, щоб вони не приходили. Піднявся Донецьк, Тернопіль, Житомир, Запоріжжя, а у Івано-Франківську не можна. Пан Попович, звичайно, що боїться, адже йому погрожували і погрожували всім», - вважає Андрій Микинин, директор Благодійного Християнського Фонду «Солідарність».

Сам Василь Попович, який чомусь був присутній на акції протесту, заявив, що «діти війни» не прийшли під стіни ОДА не на пікет, а просто… сфотографуватися.

Окрім того, Василь Попович закликав пікетувальників відмовитися від акції протесту, проте зіткнувся з опором і вигуками: «скільки ми ще будемо стояти на колінах та боятися; нам потрібні ці пільги, адже не вистачає пенсій; влада нас не чує».

 

Леся, 04.10.2011 15:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини