Проект Бюджету на 2012 рік викликав шквал критики

Проект Бюджету на наступний рік викликав шквал критики. Експерти говорять про те, що цим документом збільшується фінансування Адміністрації Президента, Верховної Ради, а на простих українців чекає скорочення пільг та соцпрограм.

Мер Сум Геннадій Мінаєв навіть нецензурно обізвав цей документ.

«Те, що планується прийняти, це "п" і три крапки! Буде повний "п ... "! Було, було, але такого проекту бюджету ще не було», - обурився Мінаєв на нараді в мерії.

Єдиним плюсом проекту Держбюджету є тільки те, що його вчасно внесли на розгляд ВР, вважає депутат обласної ради («Батьківщина») Юрій Романюк. За його словами, уряд планує запозичити 92 млрд. грн. Крім того, у проекті Бюджету різко скорочується фінансування на медицину.

«На медицину скоротили фінансування з 7,5 млрд. грн. у поточному році до 7,0 млрд. грн. у 2012р. Тобто, на 140 грн. менше, у розрахунку на одну людину на весь рік. На оздоровлення всіх ветеранів ВВВ у декілька десятків (сотень) тисяч людей, передбачено коштів у 4 рази менше, а ніж на медичне обслуговування, оздоровлення та санаторний відпочинок 450 депутатів ВРУ», — говорить Юрій Романюк.

А от на покращення життя для себе коханих ні уряд, ні верховна рада грошей не шкодують.

«На утримання ВРУ, КМУ, АПУ, силових та правоохоронних органів. Приміром, на Генеральну прокуратуру в додаток до безпрецедентних сум 2011 року в 2,2 млрд. грн., профінансують у 2,5 млрд. грн. МВС додадуть додатково ще 600 млн. грн. Адміністрації Президента Януковича додадуть понад 150 млн. грн., загалом 1,5 млрд. грн.», — говорить Юрій Романюк.

Щодо  ролі місцевого самоврядування, областей, районів, міст і сіл в системі бюджетоутворення-2012, дохідної і розхідної частини, їх абсолютних величин (мізерності, по шкалі Кельвіна), взагалі літературною мовою описати, нормальній людині, не можливо, говорить Юрій Романюк.

Леся, 21.09.2011 11:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини