Чергові баталії на сесії Івано-Франківської обласної ради

Зазвичай сесія Івано-Франківської обласної ради не може обійтися без звернень до Президента України. Так і на  дев’ятій сесії шостого демократичного скликання 16 вересня 2011 року депутати підготували ще три документи адресовані Віктору Януковичу.

Найбільшого пожвавлення в сесійній залі викликало рішення «Про звернення обласної ради щодо звільнення політичних в’язнів». У ньому головною вимогою є звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Ігоря Діденка, Анатолія Макаренка, якого також прагнуть глави держав та урядів європейських країн, США та Канади.

З цього приводу виявив бажання висловитися прокурор Івано-Франківської області, якому після відповідного рішення, депутати все ж надали слово.

«Ви перетворюєте орган місцевого самоврядування в орган політичний. Крім того, немає ніде такого право, щоб обласна рада давала оцінки органам суду або слідства, ваше право голосувати, а не оцінювати законність того чи іншого рішення», - зазначив Микола Гошовський.

Проте голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та депутат від ВО «Батьківщина» Юрій Романюк не згідні з зауваженнями прокурора.

«Обласна рада керується законом про місцеве самоврядування, а не законом про прокуратуру, якщо Ви вважаєте, що це неправильно, то маєте право подати у вищестоящі органи подання стосовно цього», - сказав Олександр Сич.

«Якщо хтось і займається політичною діяльністю, то найбільше в Україні на сьогоднішній день, саме генеральна прокуратура і обласні та районні відділення чинять політичну інквізицію всупереч Конституції та закону «Про прокуратуру». Що стосується можливості прокуратури  давати оцінку політичним заявам і зверненням Конституційного органу, яким є Івано-Франківська обласна рада, то Ви таких повноважень не мали, не маєте і не будете мати», - вважає Юрій Романюк.

Голові обласної державної адміністрації Михайлу Вишиванюку також звернення до Януковича не припало до душі, і він відповідно проголосував проти його ухвалення.

«Ви сфабрикували заяву, оскільки офіційно немає жодного документа від керівників держав світу про якісь політичні переслідування. Я прошу не обманювати народ!», - заявив Михайло Вишиванюк. 

У кінцевому результаті  звернення підтримало 59 депутатів, 13 проголосували проти, 5 – утрималося.

 

Леся, 16.09.2011 16:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини