Звільнення Тимошенко буде ознакою повернення до демократії – Соболєв

Всі причетні до фабрикації справи Юлії Тимошенко мають понести кримінальну відповідальність. Про це заявив заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина», прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв під час веб-конференції в інформаційному агентстві RegioNews.

«Справа розвалилася прямо в суді. Термін (ув’язнення) буде для тих, хто замовляв цю справу і здійснював незаконне переслідування лідера опозиції», - заявив Соболєв.

Він переконаний, що і Юлія Тимошенко, і Юрій Луценко, і інші опозиціонери дуже скоро будуть на свободі.

«Якщо ми всі разом будемо діяти так само наступально, як діяли дотепер, я переконаний, що цей час не за горами», - сказав політик.

Сергій Соболєв також заявив, що Януковичу не вдасться приспати увагу світової громадськості.

«Коли лише за останні дні перші особи Європейського Союзу та США, чітка позиція Російської Федерації довели, що справа Тимошенко є виключно політичною, для цієї влади залишається або міжнародна ізоляція і згортання економічної та іншої співпраці, або шанс повернутися до демократичних принципів у внутрішній політиці», - сказав він.

«Лише звільнення Тимошенко та закриття цієї справи доведе, що в країні, хоч і під тиском, повертаються демократичні принципи управління», - резюмував Сергій Соболєв.

Леся, 13.09.2011 12:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини