Руслан Гусак закликає модернізувати котельні

Що стало причиною фінансової заборгованості підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго»? Це питання з’ясовували депутати на сесії Івано-Франківської міської ради.

Очільник міста Віктор Анушкевичус та в. о. обов’язків директора «Теплокомуненерго»  Руслан Гайда назвали тільки один факт – зменшення навантаження на систему теплопостачання.

«Велика проблема яку ми маємо, і яка нас чекає на наступний опалювальний сезон – це питання відключень. На сьогоднішній день ми обслуговуємо 42 тисячі квартир, 13 тисяч осель від нас відключено. Експлуатація нашого підприємства і спалювання газу внаслідок цього дає збитки по тепловому навантаженню на суму 20 млн. гривень», - повідомив Руслан Гайда.

На думку заступник голови облдержадміністрації Руслана Гусака, у всьому винна виконавча гілка влади, якій не захотілося підготувати проект модернізації котелень, а втіливши його в життя, можна було б значно знизило споживання газу.

«Проблема розбалансування системи теплопостачання має місце, але управління житлово-комунального господарства міста і в першу чергу виконавчий комітет, повинні бути зацікавлені у виготовленні проектів по модернізації котелень, а це заміна котлів, які споживають великі обсяги газу на нові,більш економні, які зменшать затрати газу на 30-40%. На жаль, минулого року я збирав всіх профільних заступників, які відповідають за житлово-комунальну сферу області та наголошував, що уряд у 2011 році обов’язково виділить кошти на програму реформування житлово-комунального господарства. З міста Івано-Франківська подали аж один проект, можна ж було підготувати відповідні проекти та зробити роботу», - вважає заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак.

Леся, 16.09.2011 14:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини