Звернення обласної ради щодо звільнення політичних в'язнів

Президенту України
 В. Януковичу




ЗВЕРНЕННЯ


Ми, депутати обласної ради, констатуємо встановлення в державі авторитарного режиму Президента Віктора Януковича, який в незаконний спосіб змінив Конституцію України, узурпував у своїх руках всі гілки влади: законодавчу, виконавчу, судову.

Його зусиллями створена в країні атмосфера тотального порушення гарантованих Конституцією основоположних прав і свобод людини. Так звана судова реформа призвела до цинічного знущання над Конституцією України, законами, судами, суддями та підсудними.,

З метою повного усунення політичної конкуренції на чергових парламентських та президентських виборах арештована Юлія Тимошенко – лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр, екс-кандидат на пост Президента України, за яку проголосували понад 11 мільйонів виборців. Жертвами авторитарного режиму Януковича також стали колишні урядовці Юрій Луценко, Ігор Діденко, Анатолій Макаренко, активісти громадської організації "Тризуб" і Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та інші.

Ігноруючи громадську думку, одностайну позицію міжнародної спільноти, глав держав та урядів європейських країн, США та Канади, міністрів закордонних справ, нехтуючи масовими акціями протесту громадян України та численними протестами глав дипломатичних місій, Віктор Янукович демонстративно продовжує утримувати в слідчих ізоляторах своїх політичних опонентів. Цим він дискредитує державу в очах міжнародної спільноти, шкодить її авторитетові та добрій репутації.

Такі дії Віктора Януковича призводять до посилення внутрішньополітичного протистояння, радикального загострення суспільно-політичної конфронтації, руйнують залишки громадської злагоди.

Івано-Франківська обласна рада, як виразник інтересів територіальної громади Прикарпаття, вимагає від Віктора Януковича негайного звільнення всіх політичних в'язнів.

Слава Україні!

Героям слава!


                                                                                       Прийнято на дев’ятій сесії
                                                                                       Івано-Франківської обласної ради
                                                                                       шостого демократичного скликання
                                                                                      16 вересня 2011 року
Леся, 19.09.2011 11:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини