Внесено зміни до Закону України «Про охорону дитинства»

Відтепер багатодітними будуть називати і ті сім’ї, в яких батьки перебуваючи в повторному шлюбі, мають дітей від попереднього, тобто пільгами користуватимуться всі члени нової сім’ї.

Про це сьогодні на оперативній нараді міськвиконкому повідомив начальник управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики Володимир Соловйов.

«Є зміни в законодавстві стосовно багатодітних сімей, вони стосуються розширення кола осіб, які користуються пільгами як багатодітні. Внесено зміни до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства» абзац 11: багатодітна сім’я – сім’я в якій подружжя, чоловік та жінка, перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає і виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя», - пояснив Володимир Соловйов.

Також продовжено статус дитини з багатодітної сім’ї до 23 років.

«До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчального закладу, але не довше ніж до досягнення ними 23 років», - додав Володимир Соловйов.

Частина перша цього закону вже набрала чинності, а друга частина, тобто продовження статусу дитини з багатодітної сім’ї, набуває чинності з 1 січня 2012 року.

Леся, 26.07.2011 14:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини