Маленьких франківців студенти-медики вчили не боятися лікарів

На вихідних  в Івано-Франківську діти бавилися в «Лікарню для ведмежат». Основна мета акції – довести малятам, що відвідування лікаря – це не страшно, а весело, а головне тільки лікар допоможе справитися з недугою.

Організаторами акції стала  Європейська медична студентська асоціація медиків «ЕМSА», з підтримкою виступив і молодіжний міськвиконком.

Слід відзначити, що студенти-медики дуже відповідально поставилися до акції. За кілька годин до її проведення вони уже розпочали підготовку. Звертали увагу навіть на дрібниці, наприклад, щоб стільці у педіатрів були одного кольору, мовляв, щоб пацієнти на засміяли. За сорок хвилин до старту – медики були уже у повній бойовій готовності.

А от з молодіжним міськвиконкомом, вірніше з його відповідальністю, не все так оптимістично було. Ірина Рабарська в супроводі молодих людей, що відповідали за озвучу з’явилася на Вічевому майдані буквально за п’ять хвилин до старту акції. Апаратура, яка, очевидно,  не визнавала поспіху, не хотіла підкорятися, тому довелося міськвиконкомівцям мінятися з медиками нетбуками. Акція розпочалася під супровід «музичного» фонтану, поки представники молодіжного міськвиконкому намагалися дати лад апаратурі.

Сама акція, безсумнівну, викликала захоплення у маленьких фраківців. Малята, які виступали у ролі батьків ведмедиків, без остраху проходили повний медичний огляд, і навіть ті малюки, які на вході в імпровізовану лікарню міцно чіпалися за руки батьків, після запросин охоче йшли гратися.

«Привіт, я Михайло, а тебе, як звати. Пішли лікувати ведмежат», — і все, малята уже чемно чимчикували до лора чи терапевта на огляд. В «лікарні» їх ніхто не кидав напризволяще. Тими, хто ще не вмів читати таблички на столах лікарів, опікувалися інші медики.

Безсумнівну, захоплення у малят викликала кімната-операційна, де їх переодягали в халати і шапочки. Медики і діти рятували ведмедика, у якого виявили апендицит.

Після обходу всіх лікарів діти отримували подарунки від спонсорів: розмальовки, зубні пасти, блокноти, вітамінки, правда, ручки із написом «Еротекс» у дітей, які вміють читати викликали запитання.

 

 

 

Леся, 06.06.2011 12:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини