Студенти готові відстоювати свої позиції

Студенти та абітурієнти мають зробити все можливе для того, щоб Міносвіти влітку не проштовхнуло законопроект «Про вищу освіту», в якому не враховані вимоги студентів.

Про це «Малакаві» повідомив Тарас Малий, керівник Івано-Франківської Фундації Регіональних Ініціатив.

За його словами, викликають занепокоєння пропозиції Міносвіти суттєво скоротити держзамовлення, дозволити підвищувати плату за навчання. Не врегульованими залишаються питання по лекціям, поселенням в гуртожитки та з, так званими, платними послугами.

«Під час проведення акції «Зона вільного навчання» студенти медакадемії розказали, що «енка» у них в університеті коштує 25 гривень», — говорить Тарас Малий.

До речі, для акції протесту в Івано-Франківську не випадково обрали формат флеш-мобу, адже він, говорить Тарас Малий, більш прийнятний і цікавий для студентів. А от пікети під стінами адмінбудинку, як правило, виявляються малочисельними.

За його словами, студенти готові відстоювати свою позицію, правда, є одна проблема – непоінформованість, адже з екранів телевізорів міністр освіти Дмитро Табачник розповідає про те, що всі зауваження студентів враховані, хоча насправді це не так.

Леся, 27.05.2011 12:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини