Учні початкових класів будуть вивчати основи інформатики

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник виступає за те, щоб учні з першого класу в обовязковому порядку вивчали іноземну мову, а з другого - інформатику.

В таких новаціях немає нічого поганого, вважає начальник управління освіти та науки Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула, проте, за її словами, заняття повинні проходити із дотриманням санітарно-технічних умов праці за комп’ютером.

«Можливо, учні будуть тільки 10 хвилин сидіти за комп’ютером, а решта часу їм будуть пояснювати матеріал теоретично», — говорить начальник управління.

За її словами, уроки інформатики для початкових класів потрібні, адже зараз час науково-технічного прогресу. Крім того, відчувається брак нових підручників, а так знайти необхідну для навчання літературу учні зможуть в інтернеті. Проте, є й інша сторона медалі, говорить Наталія Микула, треба стежити за тим, щоб школярі не проводили весь вільний час за комп’ютером, не захопилися соцмережами і не відвідували заборонені сайти.

«Погодьтесь, що наші діти - акселерати. Вони і до 1 класу володіють компютерами. Швидкий розвиток суспільства вимагає вміння користуватися електронно-обчислювальними засобами. Але в мережі інтернет є багато як корисних, так і заборонених сайтів. Чи будуть вміти діти відфільтровувати погану інформацію?», — говорить Наталія Микула.

Ще одна проблема, яка може виникнути із впровадженням вивчення основ інформатики з другого класу – це брак в школах самих комп’ютерів.

«Звичайно, компютерних класів не вистачає. Та якщо буде прийнята постанова, то влада повинна створити всі належні умови, щоб школ мали змогу її дотримуватись. Тобто, якщо сказали «А», то і мають сказати «Б»», — говорить начальник управління.

Нові норми освіти в початкових класах, будуть запроваджені з 2012 року, зазначив Дмитро Табачник.

Леся, 26.04.2011 11:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини