У Франківську заборонено збирати кошти на відзначення випускних та шкільних свят

В Чернівецькій області спеціальним наказом заборонено неофіційні форми відзначення закінчення навчання, збір коштів на організацію свят і подарунки вчителям.

Така практика в Івано-Франківську існує не перший рік, говорить начальник міського управління освіти Наталія Микула. За її словами, відповідні накази діяли ще при її попередниках — Зіновію Береговському та Михайлові Вересу.

Наталія Микула вважає, що ініціатива збору коштів на екзамени чи свята іде від батьків. Вони на батьківських зборах собі вирішать збирати якусь суму, а винними виходять вчителі.

Вона пригадує випадок, коли перед святом Миколая минулого року до неї зателефонувала жіночка і повідомила, що в садку збирають по 50 гривень на свято. На запитання: хто сказав зібрати кошти: директор, вихователь чи помічник вихователя? Пані відповіла, що батьківський комітет.

Наталя Микула говорить, що і директори шкіл і садочків, і педагогічні колективи давно ознайомлені з постановою про збір коштів на свята, тому вони ніколи не є ініціаторами.

«Я сумніваюсь, щоб ініціатива йшла від вчителів», — каже Наталія Микула.

Зрештою, каже начальник управління освіти, минулого року більшість шкіл уже відмовилися від святкування випускних, з якими, каже пані Наталія, мають більше мороки вчителі, адже бувають випадки, коли вони змушені на таксі, після святкувань розвозити по домівках не зовсім тверезих батьків.

Леся, 11.04.2011 12:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини