Батьки прагнуть позбутися своїх дітей, поклавши їх виховання на вчителів — Микула

Так склалася ситуація, що сьогоднішнім батькам простіше віддати дитину в садок або школу, щоб просто її позбутися, щоб її вихованням займалися педагогічні працівники.

Про це «Малакаві» повідомила начальник міського управління освіти Наталія Микула.

«Сьогодні батьки віддають дітей в ясельну групу уже з двох років, і серед тих батьків дуже малий відсоток тих, хто повинні йти на роботу, щоб заробити гроші. Інші просто хочуть позбутися тієї дитини. Потім відсилають її до школи, але вчитель — це не вихователь. Дитина повинна виховуватися перш за все в сімї батьками. А так виходить, що, якщо дитина невихована, скоїла якийсь злочин, то винними стають вчителі, а не батьки», — каже Наталія Микула.

Справді, сьогодні ніхто особливо не займається вихованням дітей, говорить і психолог Наталія Мухітдінова.

«Зараз в Україні живеться так погано, як не жилося, напевно , ніколи. Тому батьки більше приділяють часу роботі, власне зароблянню тих коштів. Але, грубо кажучи, заробляти простіше, ніж бавитися з дитиною і опікуватися нею. Тому всі обовязки перекладають на школу, але вчитель – повинен навчити, дати знання, але аж ніяк не виховувати, це справа батьків. Така проблема – це соціальне відображення економічного стану держави», — розповідає Наталія Мухітдінова.

За її словами, вихід в цій ситуації один – повернення в сімю, навіть на ті ж городи, щоб батьки мали з дітьми спільну роботу, а потім і спільне дозвілля.

Леся, 12.04.2011 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини