Мобілки викликають сильну залежність

Вчені з університету Меріленду довели, що мобільні телефони можуть викликати таку ж залежність, як і алкоголь чи наркотики. В досліді була задіяна молодь віком від 17 до 23 років з десяти країн, всі учасники експерименту були власниками, так званих, розумних телефонів.

Так от, дослід показав, що 75 % учасників експерименту відчули дискомфорт уже наступного дня після того, як у них відібрали мобілки, а у 20 % спостерігалися симптоми, які характерні для наркозалежних.

«Якщо людина використовує мобільний телефон, як засіб звязку, щоб просто поговорити, то це не повинно викликати якусь залежність. А от, якщо молодь ще й грається в ігри чи через телефон отримує доступ до соціальних мереж, то таку залежність вона може отримати», — говорить психолог Наталія Мухітдінова.

За її словами, проблема залежності від мобільних телефонів нині дуже актуальна. «Вона обумовлена часом і з цим нічого не вдієш», — вважає психолог.

Єдине, що вона радить батькам, щоб їх діти не стали залежними від мобілок, більше з ними спілкуватися, спробувати зрозуміти їх проблеми, щоб вони не шукали підтримки в соціальних мережах, і розради в іграх.

 

Леся, 11.04.2011 20:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини