Кубок Святого Миколая вибороли юні регбісти ЗШ №2

Закінчився перший турнір Дитячої регбійної ліги Івано-Франківська у сезоні 2012-2013 року Кубок Святого Миколая. Сім шкільних команд протягом листопада-грудня виборювали право зіграти у головному фіналі і отримати головний приз.

Останній день ігор повинен був остаточно розставити всі команди по своїх місцях. Першими на площадку спортивного залу ЗШ №25 вийшли команди Вовчинецької школи та ЗШ №17. Переможець цієї пари отримував право зіграти у грі за п’яте місце. Вирішальну роль у суперечці цих команд  відіграла наявність гравця, здатного  взяти  на себе ініціативу і зіграти несподівано для суперника. Такий лідер  виявився у команді ЗШ №17 – Хабайлюк Ілля три рази знаходив «щілину» у захисній лінії суперника і , тим самим, приніс перемогу своїй команді з рахунком 15:5. Серед  вовчинецьких школярів один раз відзначився її найрезультативніший гравець у попередніх іграх Білінський Віталій.

Наступні ігри відзначались  неймовірною непоступливістю і фантастичним бажанням виграти. У грі за п’яте місце командам ЗШ № 15 І ЗШ №17 основного часу виявилось  замало, що б визначити переможця – 0:0. Безрезультатними були спроби обох команд схилити перевагу на свою сторону у два додаткові тайми.  І лише у третьому додатковому таймі Хабайлюк І. приніс перемогу команді ЗШ №17 – 5:0.

По одній «спробі» в основний час обмінялись  Куриляк Максим (ЗШ №25)  і Голендер Василь (ЗШ №13) у грі за третє місце. Питання третього призера Кубка Святого Миколая вирішилось у другому додатковому таймі, коли знову ж Голендер В. скористався чи не єдиною помилкою у захисті команди ЗШ №25 і приніс перемогу своїй команді 10:5.

За аналогічним сценарій пройшла гра за перше місце. Команда ЗШ №2, яка минулого року у всіх принципових іграх не могла виграти у команди ЗШ №19, будь- що намагалась зламати негативну для себе традицію. Кеніца Роман відкрив рахунок у матчі та найрезультативніший гравець турніру Василів Андрій (ЗШ №19) зумів подарувати своїй команді надію на успіх у вирішальній грі. Рахунок 5:5 в основний час дозволив всім присутнім отримати ще декілька хвилин інтриги у додатковий час, який виявився щасливішим для регбістів ЗШ №2 (тренер Іванов Володимир Вікторович), які вперше стали переможцями турніру.  Команда ЗШ №19 (тренер Палійчук Галина Василівна) цього разу задовільнилася другим місцем.

Після сповнених  емоцій ігор  Миколай провів нагородження призерів кубка, а також вручив солодкі подарунки та пам’ятні сувеніри всім учасникам змагань. Кращі гравці команд та найрезультативніші гравці турніру Василів Андрій (ЗШ №19) та Петрик Оля (ЗШ №2) були відзначені пам’ятними нагородами.

Кубок Святого Миколая закінчився, а вже у кінці січня розпочнеться другий чемпіонат Івано-Франківська з регбі-5. За його результатами дві кращі команди отримають право брати участь у Всеукраїнському фестивалі з регбі-5, який відбудеться у червні в  Одесі. 

Леся, 25.12.2012 14:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини