Франківські школярі закінчили сезон з Регбі-5 в Одесі

Восени  минулого року за ініціативи Федерації регбі Івано-Франківської області та при підтримці Івано-Франківського управління освіти і науки була створена Дитяча регбійна ліга Івано-Франківська.. З листопада по квітень вісім шкільних колективів розіграли Кубок Святого Миколая, регіональний фестиваль з регбі-5 і чемпіонат Івано-Франківська з регбі-5. Соціальний проект, започаткований у Одесі успішно був продовжений у нашому місті. Найуспішнішими у всіх змаганнях були команди шкіл №2 і №19 під керівництвом вчителів фізичної культури Іванова Володимира Вікторовича, Розман Любові Богданівни та Палійчук Галини Василівни.

  Саме ці дві шкільні команди у складі десяти гравців кожна отримали право виступити на Всеукраїнському фестивалі з регбі-5, який по закінченні навчального року відбувся у місті Одесі. У фестивалі взяли участь кращі команди з міст, що провели міські змагання, а саме  три команди господарів, по дві команди з Івано-Франківська і Харкова та одна з Рівного.

  За ініціативи організатора цього заходу Федерації регбі України фестиваль з регбі-5 не носив змагального характеру, рахунки в іграх не фіксувались. Метою фестивалю було створення свята для дітей з різних міст, обєднаних спільним захопленням – грою з овальним мячем.    День проведення змагань був насичений не тільки іграми, але і різними розважальними заходами та мистецькими номерами. У кожній грі визначались кращі гравці, які отримали в подарок регбійні мячі, а за участь у фестивалі всі команди отримали набір спортивного інвентаря.

  Щодо спортивної частини, то франківські  школярі мали можливість порівняти свої майстерність  і вміння з аналогічними якостями своїх ровесників, оскільки ніхто з них не займається у спеціалізованих групах чи гуртках.

  Чотириденна программа перебування дітей в Одесі не обмежилась іграми фестивалю. Купання у морі, знайомство з визначними місцями Одеси, екскурсії надовго залишаться у позитивних спогадах дітей, що вісім місяців назад познайомились з новою для себе грою.


Леся, 25.06.2012 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини