«Роланд» впевнено розпочав фінальний етап

Після літньої перерви регбійний сезон в Україні ввійшов у свою вирішальну стадію. Шість кращих команд вищої ліги, які на попередньому етапі у західній, центральній і південній зонах зайняли 1-2-і місця, отримали право у фінальному турнірі поборотись за призові місця. Серед претендентів на нагороди і команда «Роланд».

Змагання на цій стадії будуть проходити у двох групах по три комади: групу «А» склали команди РК »Рівне», київський «Антарес» і «Море» з Феодосії; «Роланд», який у західній зоні на попередньому етапі зайняв друге місце, у групі «Б» отримав у суперники  переможців центральної і південної зон київський «Егер» і «Політехнік» з Одеси. Після двоколового турніру у групах команди-переможниці груп зіграють дві гри для виявлення чемпіона України, команди, які займуть другі місця поборються за бронзові нагороди, а треті команди зіграють за п’яте місце.

9 вересня «Роланд» провів свій стартовий поєдинок у Одесі. Протягом останніх років «Політехнік» на своєму полі перегравав гостей з Івано-Франківська. Мабуть, одесити планували взяти «своє» і цього разу, але по дорозі до Одеси гравці «Роланда» про статистику не думали. Наполеглива підготовка франківчан напередодні осіннього етапу, довга лавка запасних гравців, здорова конкуренція за місце у стартовому складі вселяла оптимізм у позитивний результат. Разом з тим посилився тренерський штаб -  у команді знову почав працювати Стасинець Віктор Васильович.

З перших хвилин гри господарі заволоділи незначною територіальною перевагою, гості грамотно вибудували гру у захисті, вичікуючи слушного моменту для проведення контратакуючи дій. Все ж одна помилка, що призвела до штрафного, дала господарям можливість із штрафного відкрити рахунок – 3:0. Через кілька хвилин аналогічною помилкою господарів скористався «Роланд» - дальнім ударом із штрафного Павло Калитка зрівняв рахунок 3:3. Здавалось, що у позиційній грі рахунок не зміниться до кінця першої 40-хвилинки, але після розиграшу «сутички» поблизу одеситів позиційною помилкою господарів скористався вільний півзахисник П.Калитка і здійснив «спробу» у «заліковому» полі суперника – 8:5, а після цього він же влучно пробив реалізацію і з рахунком 10:3 на користь «Роланда» команди відправились на перерву.

Друга половина гри, пройшла уже за повної переваги гостей, вдало проведені заміни у «сутичці» дали перевагу у силовій боротьбі, а лінія захисників отримала явну перевагу у комбінаційній швидкісній грі, до чого явно не були готові політехніки. На перших хвилинах другого тайму спочатку Андрій Бережний, а потім гравці, які вийшли на заміни, Степан Боніковський, Володимир Савіцький і Олег Якимович по черзі відзначились у «заліковці» суперників, довівши рахунок до 30:6 .

Ця перемога «Роланда» була, мабуть, найяскравіша у спортивній біографії франківської команди і підтвердила серйозність намірів поборотись за призове місце у цьогорічному чемпіонаті України.

Наступну гру «Роланд» зіграє 23 вересня на своєму полі з київським «Егером». Гра відбудеться на стадіоні ім..Героїв-пожежників і розпочнеться о 13.00.

 

Леся, 12.09.2012 08:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини