«Роланд» зайняв шосте місце у розиграші Кубку України

  Після літнього затишшя розпочали свої баталії українські регбісти. Першим турніром у насиченому осінньому календарі став розиграш Кубка України з регбі-7, який щорічно проводиться у дні святкування річниці незалежності України.

  У цьогорічному турнірі, який відбувався у Львові 18 серпня, взяли участь шість з восьми колективів вищої ліги ( крім харківських команд «Олімп» і Тех.-А-С) та дві першолігівські команди ДЮСШ «Верховина» Львів і івано-франківський «Роланд».

  Згідно регламенту на першому етапі змагань команди були розбиті на два квартети на основі рейтингу, що склався за результатами виступів команд у чемпіонаті України. У своїй групі франківські регбісти не зуміли встояти перед швидкими атаками четвертої та п’ятої команд вищої ліги харківської ШВСМ ДЮСШ – 7 ( 7:28 ) і львівського «Сокола» ( 5:38 ). У цих іграх у складі наших земляків відзначились «спробами» Віктор Бундзяк і Олександр Лучко, а одну «реалізацію» влучно виконав Павло Калитка. У грі з іншою львівською командою ДЮСШ»Верховина», яка стала переможцем зонального турніру серед команд першої ліги, «Роланд» лише на перших хвилинах відчув опір суперника, але зумів перехопити ініціативу і закінчити зустріч переконливою перемогою - двічі Володимир Савіцький та один раз Андрій Щербанюк приземлили «овального» у заліковому полі суперника, а Павло Калитка був несхибний при виконанні «реалізацій».

  Виграш з рахунком 21:5 і третє місце дозволили «Роланду» зіграти матч за п’яте місце у кубку України з київським «Егером», який зайняв третє місце в іншій підгрупі.

Вже на першій хвилині звітної зустрічі капітан команди Віталій Кузнєцов завершив результативну атаку, а Володимир Савіцький влучив у ворота при виконанні «реалізації». Проте рахунок 7:0 у регбі ще не гарантує перемоги. Кілька прикрих помилок у захисті, брак фізичної готовності команди після літньої перерви дозволили киянам добитись відчутної переваги як у грі, так і у рахунку. Остання «спроба» Андрія Щербанюка і «реалізація» у виконанні Віталія Кузнєцова були вже з розряду престижу. Підсумковий рахунок 14:29 дозволив гравцям «Роланда» задовольнитись шостим місцем у кубку України.

  Переможцями кубку стала команда «Оболонь-Університет» з Хмельницького, яка у фіналі перемогла команду з Одеси. Третє місце виборола  харківська ШВСМ ДЮСШ – 7 у грі з львівським «Соколом». Сьоме і восьмі місця зайняли ДЮСШ»Верховина» і РК»Рівне».

  Цього року іванофранківці  вдруге брали участь у такому престижному турнірі. У 2010 році на турнірі у Києві «Роланд» зайняв восьме місце.

Леся, 22.08.2012 13:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини