«Роланд» - триразовий призер чемпіонатів України з регбі-7

13 жовтня у м.Ірпіні Київської області відбулись фінальні ігри чемпіонату України з регбі-7 серед команд першої ліги. По два переможці від південної, східної і центральної зон та три кращі команди від західної зони розіграли нагороди чемпіонату.

На першому етапі девять команд були розбиті на три групи по три команди. У півфінал виходили переможці груп і команда, яка зайняла друге місце і при цьому мала кращі показники серед інших других команд.

Івано-франківцям у групі випало зустрітись з харківською УІПА та львівською командою «Спартак-Верховина». У першій грі з харківянами «Роланд» повністю володів ініціативою і не дав супернику жодного шансу навіть наблизитись до свого «залікового» поля. Олег Якимович, Олександр Лучко, Андрій Бережний, Віталій Кузнєцов і Ігор Бекеша відзначились «спробами» , а Павло Калитка чотирма влучними «реалізаціями». Рахунок 33:0 вселив впевненість перед наступною грою з львівянами. Не зважаючи на те, що наші сусіди були переможцями у західній зоні, гравці «Роланда» довели свою перевагу у грі. Успішно завершили командні дії іван Рекечук, Андрій Бережний і Степан Боніковський, а А.Бережний і П.Калитка, крім того, не схибили при пробиванні «реалізації». 19:5 і «Роланд» вийшов у півфінал, де його вже чекала команда РК »Море» з Феодосії, яка вийшла переможцем у своїй групі, вигравши у  регбістів Хмельницького та Ірпіня.

Перші хвилини півфінальної гри пройшли під диктовку прикарпатських регбістів, які зусиллями капітана команди В.Кузнєцова двічі успішно завойовували «місто» моряків, а П.Калитка точно пробив одну з двох «реалізацій» - 12:0. Мабуть, такий перебіг подій не влаштовував кримчан. Проте, їхніх активних дій стало лише на дві «спроби» у незручних для пробиття «реалізації» місцях «залікового» поля. Важка і «валідольна» перемога франківців з рахунком 12:10 вивела наших земляків у фінал і вчергове дала шанс поборотись за головні нагороди чемпіонату.

У іншому півфіналі київська «Епоха-Політехнік» перемогла ОДЮСШ-«Академію» з Одеси 38:12.

Фінал між киянами та прикарпатцями виявився надзвичайно цікавим за своє драматургією. До речі, свій відбиток на гру і результат внесла втрата у півфіналі із-за пошкоджень двох лідерів «Роланда» А.Бережного і І.Бекеші. Тому з  перших хвилин, поки нові гравці акліматизовувались на полі, кияни тричі скористались помилками у тактичних побудовах захисної лінії. 0:19 у першому таймі могли б зламати будь-яку команду, ….  В одній з контратак «Роланда», яку завершив О.Якимович, вдалось скоротити розрив у рахунку і повністю заволодіти територіальною перевагою. Після того, як В.Кузнєцов і О.Якимович здійснили ще дві «спроби» , а В.Бундзяк і П.Калитка їх успішно реалізували рахунок став рівний 19:19 і, здавалось, що «Роланд» темпу не збавить. Але вирішальну помилку допустили саме іванофранківці, чим ще двічі на останніх хвилинах скористались столичні регбісти – 29:19. Вони і здобули нагороди чемпіонів.

«Роланд» задовільнився срібними нагородами. Третє місце зайняла команда РК »Море» Феодосія.

За останні три роки команда «Роланд» третій раз здобуває нагороди чемпіонату України з регбі-7 серед команд першої ліги. Нагадаємо, що у 2010 році у Кривому Розі команда створила сенсацію, зайнявши перше місце, а у 2011 році команда зайняла друге місце, програвши у фіналі хмельничанам. Без сумніву, цьогорічне друге місце є успіхом і свідчить про стабільність виступів команди протягом тривалого часу, не зважаючи на реалії нашого часу.

 

Леся, 16.10.2012 15:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини