Іван Маруняк: безкарність породжує порушення

Як повідомив на прес-конференції Іван Маруняк, координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у Івано-Франківській області, спостерігачі ОПОРИ зафіксували у жовтні кілька фактів порушення щодо ведення виборчої агітації,  а також непрямий підкуп виборців.

Так, громадський транспорт, всупереч закону далі продовжує використовуватись у агітаційних цілях.

 

Розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті зафіксовано у Калуші (агітматеріали Валерія Келестина — Партія регіонів), Долині (агітматеріали Петра Шкутяка — "Наша Україна") та Івано-Франківську (агітматеріали "Нашої України").

 

Офіційним лідером за кількістю  порушень став кандидат від Об’єднаної  опозиції по округу №86 Анатолій Дирів, якому 11 жовтня ЦВК оголосила третє  попередження — за порушення встановлених законом обмежень щодо проведення передвиборної  агітації. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК на підставі рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

 

За словами, Івана Маруняка, продовжує практику вручення подарунків закладам і установам округу №89 Василь Чуднов. Протягом кінця вересня  – жовтня зафіксовано, як кандидатом було подарувано мультимедійне обладнання Завальській ЗОШ (Снятинський р-н), Кутському ПТУ (Косівський р-н).


Оригінальну форму непрямого підкупу  зафіксовано від партії «Рідна Вітчизна», яка у агітаційних наметах  проводить безкоштовні аналізи  крові на рівень цукру.


«Кандидати продовжують порушувати законодавство, адже їхні протиправні дії залишаються безкарними. Навіть, якщо ЦВК винесе за це попередження, кандидата з реєстрації не знімуть. На жаль, новий закон “Про вибори”  дозволяє кандидатам колекціонувати попередження ЦВК і продовжувати порушувати закон»
, — прокоментував Іван Маруняк на прес-конференції.

 

Леся, 22.10.2012 12:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини