«Чорний піар» проти прикарпатських кандидатів у жовтні

Найпопулярнішим інструментом недобросовісної конкуренції  серед прикарпатських кандидатів у народні депутати залишається «чорний піар», - зауважив на прес-конференції 19 жовтня координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

За кількістю та інтенсивністю використання брудних технологій у жовтні продовжують лідирувати округи № 83 (Івано-Франківськ) та №88 (центр м. Коломия).

Найбільша кількість подібних фактів зафіксована проти Олександра Сича (округ №83) та Олеся Донія (округ №88), якого у жовтні почали активно звинувачувати у нетрадиційній орієнтації (спостерігачі ОПОРИ зафіксували 4 листівки подібного змісту).

Цікаво, що піар-кампанія проти Олеся Донія, зазначає Іван Маруняк, у вересні розпочиналася з листівок протилежного змісту — на одній з них чоловік, схожий на кандидата, перебуває із невідомою жінкою у сауні.

Як повідомляють опорівці, у 87-му виборчому окрузі (центр м. Надвірна) фальшиві листівки, стилізовані під агітацію кандидата-самовисуванця Юрія Дерев’янка поширюються проти самого Дерев’янка. У листівках Арсеній Яценюк начебто звинувачує Дерев'янка у тому, що він «несправжній» кандидат.

У тому ж 87-му окрузі, а також 89-му окрузі (центр м. Снятин) під логотипом «Свободи» поширюються листівки проти «Свободи». У них партію звинувачують в тому, що вона продалася опонентам.

У 84-му окрузі з'явилась чергова порція листівок проти народного депутата Миколи Круця, якого знову називають “тушкою”.

Іван Маруняк неоднозначно ставиться до практики застосування «чорного піару».

За словами координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській област,і знайти авторів брудних технологій важко, а найчастіше – просто неможливо.

 Оскільки «чорну» продукцію вони друкують, звісно ж, без вказування вихідних даних.

«Я схиляюсь до думки, якщо проти кандидата забагато «чорного піару», то це починає спрацьовувати йому на користь. Люди схильні жаліти жертву», - відзначив він.

Леся, 22.10.2012 09:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини