Міський голова Калуша Ігор Насалик зловживає адмінресурсом

Міський голова Калуша Ігор Насалик використав ефір комунального телебачення “КМТ”, щоб розкритикувати кількох кандидатів, які балотуються по 85-му виборчому округу та висловити свою підтримку кандидату від Партії регіонів Валерію Келестину.

Олег Нижник,кандидат в народні депутата від «УДАР» Кличка, на думку Ігоря Насалика, «нічим особливим себе не проявив».

 «На перше вересня він роздавав у школі календарики з «Рухом». Я попросив, щоб він цього не робив, бо це свято батьків і дітей, воно поза політикою. А він тоді оголосив, що це політична розправа», - розповідає калуський міський голова.

Як зауважує міський голова Калуша про іншого кандидата Василя Турчина, «це хороший управлінець і менеджер, він добре знає район».

Значно більше добрих слів Ігор Насалик сказав про кандидата від Партії регіонів, народного депутата Валерія Келестина.

«Келестин – мій товариш, ми разом у садочок ходили, ми разом відбудовували бізнес. Я весь час співпрацював з ним. Питання по екології у Верховній Раді забезпечував він. 30 мільйонів по соціально-економічному році забезпечував він. Звичайно, я його підтримую», -  заявив в прямому ефірі очільник Калуша .

Факт порушення зафіксували активісти громадянської мережі «ОПОРА».

Як зауважив у розмові зі спостерігачем ОПОРИ директор «КМТ» Віталій Крохта, вищезгаданий ефір з Ігорем Насаликом був проведений у рамках регулярних ефірів міського голови Калуша, під час яких він спілкується зі своїми громадянами. Крохта підтвердив, що ефір був проведений на безоплатній основі і не фінансувався виборчим штабом жодного з кандидатів у народні депутати.

«Використання ефірного часу комунального телебачення на безоплатній основі, під час якого прозвучали слова підтримки на адресу одного із кандидатів у депутати та критика інших кандидатів можна розцінювати як зловживання адмінресурсом», – наголошує Іван Маруняк, координатор кампанії спостереження за парламентськими вибрами-2012 у Івано-Франківській області

 

 

Леся, 22.10.2012 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини