Найбільші порушення на Прикарпатті були допущені при формуванні дільничних комісій

Як  повідомив на прес-конференції координатор громадянської мережі «Опора» в Івано-Франківській області Іван Маруняк, У 4-х із 7 округів на Івано-Франківщині дільничні виборчі комісії сформовані з порушенням закону. 

«Оскільки процедура жеребкування окружними комісіями була порушена  і порушень не виправили, ДВК округів №89, 86, 85, 84 ОПОРА вважає такими, що сформовані всупереч закону», - зауважив він.

За словами координатора громадянської мережі «ОПОРА», у чотирьох з семи округів – номер 86, 85, 84, 89 дільничні виборчі комісії були сформовані з порушенням закону. На п’яти ДВК не дотримана процедура жеребкування, і лише
в окрузі №87 ДВК виправила свою помилку, відмінивши результати попереднього жеребкування і провівши жеребкування ще раз із дотриманням процедури.

За спостереженнями «ОПОРИ», найчастішими порушеннями були двійники при формуванні дільничних виборчих комісій, та введення в комісії людей віком за 90 років.

«Якби всі ДВК Прикарпаття провели жеребкування з дотриманням процедури, проблеми з двійниками та затримкою проведення засідань сьогодні не виникало би. Адже, щоб комісія провела засідання, члени комісії повинні прийти на це засідання, тобто мають бути «живими». Зрозуміло, що двійники, а також покійники, від імені яких було написано заяву не змогли з'явитися на засідання і зібрати кворум», - наголошує Іван Маруняк.


За словами координатора «ОПОРИ», в одному із сіл Надвірнянського району «чоловік, що помер на початку року, якимось чином у вересні опинився у складі дільничної виборчої комісії».

 

Леся, 22.10.2012 10:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини