Європейський політик: Через дії режиму Януковича Україна може і не мріяти по членство в ЄС

Віце-президент Європейської народної партії, європарламентар Маріо Давід, виступаючи на щорічній Ялтинській конференції, заявив, що через дії режиму Януковича Україна може і не мріяти по членство в Європейському Союзі.
 
"Ми в ЄС не вважаємо нормальним те, що зараз відбувається в Україні. Ми не вважаємо нормальним те, що Юлія Тимошенко та Юрій Луценко перебувають у в'язниці через політичне переслідування, а представники Генпрокуратури їздять по всьому світові і без рішення суду намагаються довести, що вони винні", - сказав він.
 
"За таких умов Україна може навіть і не мріяти про членство в ЄС. Забудьте про підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, про зону вільної торгівлі з ЄС, про безвізовий режим з ЄС", - наголосив Маріо Давід.
 
Але, за його словами, ситуацію можливо виправити повернувши Україну на демократичний шлях розвитку.
 
"Але часу в України все менше. Якщо не захочете діяти ви, то будемо діяти ми",- сказав Віце-президент ЄНП.
 
Як відомо,  останнім часом через недемократичні дії чинної української влади в ЄС та США лунають заклики ввести проти представників режиму Януковича санкції.
 
У свою чергу заступник Голови партії "Батьківщина", колишній Віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря, який також приймає участь у конференції, заявив, що "зараз Угода про асоціацію з ЄС перебуває в Качанівській колонії" та закликав режим Януковича "звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв'язнів, щоб звільнити шлях України до Європи".
Леся, 17.09.2012 09:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини