У Юлії Тимошенко вилучили два дозиметри, які зафіксували суттєве перевищення радіаційного фону

В палаті лідера опозиції Юлії Тимошенко сьогодні було проведено обшук.
 
Про це на брифінгу біля харківської лікарні «Укрзалізниці» повідомив її захисник Олександр Плахотнюк.
 
За його словами, у палаті Юлії Тимошенко було вилучено два дозиметри.
 
З приводу обшуку Юлія Тимошенко звернулася із заявою до керівника Качанівської колонії Івана Первушкіна.
 
За словами Плахотнюка, ніякими нормативними документами не заборонено тримати такі прилади.
 
«Виникає питання: чого боятися? Навіщо їх вилучати? Вони не є радіоприймачами, не є передавальним пристроєм чи звукозаписуючим. Цей прилад лише фіксує рівень радіації», - наголосив адвокат.
 
Повний текст заяви Юлії Тимошенко до керівника Качанівської колонії:
 
Сьогодні, 13.09.2012 року, в палаті, де я перебуваю, проводився повний обшук в кращих традиціях 37-го року. Я переконана, що цей обшук проводився з однією метою: вилучити у мене два дозиметри (один – основний, другий - контрольний), які давали мені можливість незалежно від органів влади контролювати в постійному режимі рівень радіації в приміщеннях, де я перебуваю.
 
За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приладі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри в найближчий час моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації.
 
Сьогодні під час обшуку у мене навмисно вилучили обидва прилади. Я переконана, що цей обшук був організований для вилучення приладів безпосередньо за дорученням Януковича, бо саме він здатний зараз впливати спеціальними засобами на моє здоров’я і життя. І саме вилучення дозиметрів, про які знала адміністрація колонії, є зайвим тому підтвердженням.
 
Ніяким офіційним замірам, які будуть проводити представники влади стосовно рівня радіації та інших шкідливих впливів на моє здоров’я, я не довіряю. Я вимагаю терміново дозволити моїм захисникам передати мені нові дозиметри, бо ті, що вже побувають в руках СБУ, не будуть придатні для об’єктивних вимірів, яким можна довіряти.
 
Вважаю, що вилучення у мене дозиметрів, про які я самостійно повідомила представників колонії, які проводили обшук, є незаконним та зроблено за дорученням Адміністрації Януковича, щоб позбавити мене права на незалежний контроль рівня радіації, який я мала можливість проводити.
 
Юлія Тимошенко
Леся, 13.09.2012 18:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини