Чому у списку Об’єднаної опозиції немає Донія і Стецьківа, чому перевірені бійці Волинець і Шкіль у хвості списку?

На превеликий жаль, кількість місць у прохідній частині списку Об’єднаної опозиції дійсно обмежена, а тому включити в нього достойних представників всіх семи партій було фізично дуже складно.

Про це говорять в Об’єднаній опозиції.

«Тим не менше, більшість претендентів дослухалися до заклику Юлі Тимошенко відмовитись від своїх амбіцій заради перемоги над режимом Януковича і з розумінням сприйняли ситуацію, яка склалася при розподілі місць. Ті ж Михайло Волинець та Андрій Шкіль проявили мудрість і досить спокійно сприйняли свої не дуже високі номери у списку, які, до того ж, знаходяться зовсім не у «хвості». Адже ми плануємо провести до парламенту за партійними списками мінімум 120 депутатів», — говорять в Об’єднаній опозиції.

За словами представників опозиції, тим кандидатам, які у прохідну частину не потрапляли, пропонувалась альтернатива – висування у якості єдиного кандидата від опозиції по мажоритарних округах, з відповідною організаційною, матеріальною та медіа підтримкою.

Стецьківу, наприклад, пропонували на вибір йти по двом округах у Львівській області, де він гарантовано перемагав. Але він чомусь відмовився.

«Загалом, до списку Батьківщини включено найстійкіших політиків, які витримали тиск та матеріальні спокуси з боку режиму Януковича, не зрадили виборців, не змінили політичної позиції. Це – достатньо переконлива гарантія від того, що ніхто з них не перейде на бік влади. З іншого боку, «Батьківщина» суттєво оновила свою команду. Десятки кандидатів балотуються до Верховної Ради вперше. При цьому список формувався відкрито, гласно, обговорювався з громадськістю.

Нагадаємо також, для чого наші кандидати йдуть у Верховну Раду: у першу чергу для конструктивної законотворчої діяльності, спрямованої на подолання кризи і на розвиток держави і суспільства.

Але найголовніше, що на відміну від решти партій, особливо Партії регіонів, у списку Об’єднаної опозиції немає одіозних осіб, дітей та родичів партійного керівництва, у ньому відсутні олігархи, бандити, секретарки,водії, охоронці та відверті українофоби», — говорять в Об’єднаній опозиції. .

Леся, 13.09.2012 11:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини