На даний час найбільше затребувані вчителі іноземної мови в початкових класах та вчителі музики — Болюк

Як повідомила на колегії облдержадміністрації Зінаїда Болюк, начальник головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації в області до першого класу до школи підуть 15 086 дітей, 10 737 учнів стануть десятикласниками. 

 Відповідно до нових стандартів з першого класу в шкільну програму вводиться іноземна мова. Виникає проблема: забезпечення педагогічними кадрами.

«На даний час найбільше затребувані вчителі іноземної мови в початкових класах та вчителі музики», - повідомила Зінаїда Болюк. Багато вчителів іноземної мови в сільських районах, не мають досвіду роботи з початковими класами.

А щодо кваліфікованих педагогів для роботи з дітьми, які мають ті чи інші порушення, то начальник управління освіти заявила: «Для роботи з глухими та слабочуючими дітьми у нас педагогів немає».

А ще Зінаїда Болюк повідомила про те, що зараз існує нова посада «помічник вчителя».  Діти із проблемами слуху можуть вчитися в загальноосвітніх класах, просто з ними буде працювати людина, яка займає цю посаду. «Помічник вчителя має таку саму зарплату, відпустки та інше, як і вчитель», - уточнила Зінаїда Болюк

Леся, 22.08.2012 11:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини