Школярам не повинні давати завдання на літо?

Дітей не повинні навантажувати додатковими завданнями на період вихідних та канікул. Це не передбачено вимогами програми.

У цьому запевняє головний спеціаліст з питань загальної та середньої освіти Івано-Франківська Світлана Коцюбинська-Бойчук.

«Можуть задаватися завдання розвивального характеру, однак ті, що несуть предметне навантаження не передбачені у наших методичних рекомендаціях. І якщо це чисто самовільна ініціатива вчителя, то нехай батьки телефонують, і ми будемо зобов’язувати вчителя вивчити нормативні документи та діяти згідно вимог. Додаткові завдання у нас не задаються навіть у вихідні та святкові дні, а тим більше у канікулярний період. Може бути рекомендація залучати дітей до читання художньої літератури, і якщо батьки хочуть допомогти дитині пригадати те, що вона вивчила, то вони цим і займаються», - пояснює Світлана Коцюбинська-Бойчук.

Натомість, у наших школах складається зовсім інша ситуація, коли майже з кожного предмету дитина самостійно протягом літа повинна опрацювати чималий обсяг матеріалу.

Леся, 19.07.2012 08:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини