Які зміни у початковій школі принесе нова навчальна програма?

Згідно нової програми для початкової школи на 2012 рік, яку затвердило Міністерство освіти та науки України вже з першого класу діти вивчатимуть іноземну мову, а з другого – інформаційні технології (інформатику), а з третього – другу іноземну. Також вводиться для першокласників природознавство.

Головний спеціаліст з питань загальної та середньої освіти Івано-Франківська Світлана Коцюбинська-Бойчук вважає що такі зміни є вимогою часу.

«Зміст даної програми дійсно ускладнений, але це і вимога часу. Діти зараз повинні розмірковувати, самостійно застосовувати вивчене на практиці, розвиватися відповідно до вимог суспільства, технологій», - пояснила Світлана Коцюбинська-Бойчук.

Наскільки важко буде дітям освоювати нову програму освітяни прогнозувати не беруться. Сьогодні вони займаються тим, щоб підготувати самого вчителя до роботи за новою програмо.

«Говорити про те, наскільки дітям буде важко - ще рано, бо ми ще не почали працювати. Поки що, ведеться підготовка вчителя до роботи за новою програмою,зокрема вибору форм та методів. Зараз ми напрацьовуємо методичні порадники і отримали від Міністерства освіти методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у початковій школі», - додала Світлана Коцюбинська-Бойчук.

За новою програмою вчитимуться тільки майбутні першокласники, діти, які зараз навчаються у другому класі йтимуть за старою програмою.

Леся, 12.07.2012 15:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини