Івано-франківські школи до початку навчального року готові на 100%

Школи Івано-Франківська хоч завтра можуть приймати учнів на навчання. Об’їзди шкіл показали, що вони готові уже працювати.

«Ми покращуємо умови: навчальні кабінети обладнані меблями, звичайно, якщо вдасться закупити нові меблі , було б набагато краще. Загалом на даний момент учні можуть приступати до навчання», — відзначив в коментарях «Малакаві»  Петро Ласійчук, заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому. 

 Щодо забезпеченості учнів підручниками, то тут не все так гладко. Наразі не вистачає підручників з основ здоров’я та англійської мови, каже чиновник.

 «Учні забезпечені підручниками на 88 %, — каже Петро Ласійчук. — Підручники ж, яких не вистачає є в же в області. В цьому навчальному році проблем з підручниками не буде».

Окрім того, не до кінця вдалося вирішити питання із навчанням дітей у другу зміну. За словами Петра Ласійчука, 9 % шкіл Івано-Франківська будуть навчатися в другу зміну, та планується скоротити цю кількість до 8,6 %.  Хоча і такий результат, є непоганим, каже заступник начальника.

 «Хочу провести таку паралель, 21 рік тому, з початком незалежності України, в нас в другу зміну навчалися 27 % школярів, тобто ми більше ніж в 3 рази скоротили цей показник», — відзначив Петро Ласійчук.

Леся, 22.08.2012 08:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини