Хочу вам заявити, що саме я виявив факти, які свідчили про те, що мешканців міста обманювали - Вінтоняк

06 серпня 2012 року на обласному телебаченні  Галичина виступав голова обласної ради та голова обласної ВО «Свободи» Олександр Сич. Він поширив неправдиву інформацію, чотири рази назвавши прізвище Вінтоняк Михайло. А громадську організацію «Народний Контроль» такою, що «немає відношення ні до народу, а ні до контролю». Окрім цього він сказав, що начебто це організація працює як в Росії під КГБішно-ФСБешним керівництвом. Цікавим був вислів про те, що все незаконне, що викривається нами – це робиться «комунальною мафією». Мені дуже прикро було чути це від О.Сича, бо колись, коли відбувалося засідання сесії обласної ради і нам повідомили, що більшістю голосів був обраний головою облради Олександр Сич, то я дуже зрадів.

   Звісно, що цим висловлюванням буде дана оцінка і ми вже направили листа до обласного телебачення Галичина з проханням надати копію ефіру і час для спростування.У відповідь Олексвандру Максимовичу хочу сказати наступне: «Я народився у Надвірнянському районі. Мати моя була активним учасником УПА, яка в одному бою отримала тяжке поранення та на щастя вижила. Це може і тепер підтвердити очевидець Михайло Зеленчук-голова бранства ОУН-УПА краю. Батько теж ніколи не служив «червоним».

Все своє життя я пропрацював не в КГБ чи навіть СБУ, а в міліції. Останні двадцять років - міліції незалежної України, останніх десять років, в податковій міліції. Закінчив службу у званні підполковник. Маю дві вищі освіти. Можливо тому у мене таке відношення до злодіїв та казнокрадів. Я неналежу до заявленої Вами «Комунальної мафії», бо якраз і я виявляв всі порушення в комуналці. Працюючи на посаді заступника начальника управління життлово-комунального господарства я немав відношення до розподілу будь-яких коштів на ремонт, реконструкцію чи будівництво  житла. Хочу Вам заявити, що саме я виявив факти, які свідчили про те, що  мешканців міста обманювали, тобто  ЖЕО примушували робити роботи не пов’язані з утриманням будинків та прибудинкової території, саме таким способом  і довели їх до стадії банкрутства. Саме мною виявлено і оприлюднено ті крадіжки «відкати» колишнім керівництвом УЖКГ, яке В.О.Свобода надалі взяла на роботу в департамент. За останній 2011рік діяльності ЖЕО просто знищували і я ще будучи на посаді написав службову записку Р.Онуфрієву яку той просто проігнорував (я можу копію Вам направити). Тому хочу Вам сказати, що міська Свобода причетна до умисного доведення до банкрутства ЖЕО. На вулицю викинуто більше 2000 спеціалістів. Навіть закрито асфальтний завод.

Зрозумійте, що навіть починаючий економіст Вам докаже, що збір коштів і надання послуг посередницькою структурою КП ЄРЦ є набагато дорожчим, а ніж схема отримання грошей і надання послуг колишніх ЖЕО. Ми платимо майже 3 млн.грн в рік на утримання працівників посередницької структури. ЖЕО дуже часто критикували і хотіли їх розігнати, але цього хотіли не прості мешканці, а ті хто міг згодом отримати їхні приміщення та інше майно.Що в принципі і сталося,   колишні  приміщення ЖЕО орендують комерційні організації які мають пряме відношення до КП ЄРЦ. Я ніколи не був прихильником ЖЕО, але треба сказати, що схема збору коштів і надання послуг була правильна і набагато дешевша ніж в КП ЄРЦ. Тоді малозабезпечені мешканці хоч якісь послуги у вигляді безоплатного ремонту отримували, а тепер КП ЄРЦ здійснює ці послуги виключно за кошти мешканців.

Звичайно, що це смішно але, Ви тепер відхрещуєтесь від роботи КП ЄРЦ і тих хто там працює, тобто від дій своїх побратимів, від членів партії В.О.Свобода в міській раді. Але ж скажіть мені, чи не Ви приймали їх в партію, чи не Ви повинні виховувати їх?

Я вже заявляв про те, що ми не є політичною силою і напевно ніколи нею не станемо, бо вважаємо, що кожна партія є така собі мафія, де за помахом однієї руки приймаються часто антинародні рішення. Тому просимо Вас не шукати чорну кішку в чорній кімнаті, особливо коли її там немає, не втягувати нас в політику, не розводити демагогію, а краще відповісти мешканцям міста всього на декілька запитань:

 1). Чому підчас ремонту доріг в 2011р. на техніці однієї із фірм що допустила брак підчас укладення асфальту, а згодом виправляли цей брак знову за кошти МВК, фірма яку підозрюють у відмиванні коштів та приховуванні податків,  висіли пракати «РЕМОНТ ВЕДЕТЬСЯ ЗА СПРИЯННЯ ПАРТІЇ ВО СВОБОДА»?

2). Чому КП ЄРЦ, який створений більшістю від ВО Свобода в міській раді і там працюють члени Вашої партії здійснює свою діяльність і отиримує кошти без договору із мешканцями на житлово-комунальні послуги?

3). Чому керівництво цього КП ЄРЦ в час коли необхідно готувати будинки до зими, їздять по світу (навесні і влітку). Навіть при тому, що урок вже є, в останню зиму будинки замерзали як ніколи. Як можна із зарплатою 5 тис.грн. оплатити перельоти на Індонезійські острови? Ці квитки коштують 4-5 тисяч доларів? Яка фактична зарплата в керівництва комунального підприємства ЄРЦ?

ЗАПАМЯТАЙТЕ ОЛЕКСАНДРЕ МАКСИМОВИЧУ, ми є населення міста, маємо право і будемо контролювати тимчасову владу, адже за ст.5 Конституції України влада в Україні належить народу - не цурайтейсь його. Гроші в житті не головне !!!

 

З повагою                                                                                     Михайло Вінтоняк

Леся, 08.08.2012 14:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини